PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van Ginkel over Verstappen: ‘Iedereen binnen PSV is trots op je’

PSV pakte gisteren de koppositie in de Eredivisie. In de blessuretijd werd er met 1-2 gewonnen van NEC. Aanvoerder Marco van Ginkel is erg blij met de eerste plaats.

“Het ging niet vanzelf vandaag, maar het blijft lekker dat je de overwinning in de laatste minuut pakt”, begint Van Ginkel, die zijn honderdste duel in het shirt van PSV speelde, tegenover de camera van ESPN. “Of deze koppositie uit de lucht komt vallen? Ik moet zeggen dat het een geslaagd weekend is, een topweekend zelfs. Onze concurrenten hebben punten verspeeld.”

Het contrast is groot met afgelopen donderdag, toen PSV na een kansloze nederlaag bij Real Sociedad werd uitgeschakeld in de Europa League. “Daarom wilden we vandaag graag een reactie zien van onze ploeg. Het duurde maar tot die goal kwam, zij verdedigden met man en macht. Zeker niet alles ging perfect. De wissels pakten gelukkig goed uit en trokken voor ons de winst over de streep.

Ook Max Verstappen leverde een bijdrage aan het topweekend van PSV. De supporter van de club kroonde zich in Abu Dhabi tot wereldkampioen in de Formule 1. “Ja, bijna iedereen heeft gekeken”, zegt Van Ginkel. “We hadden de race opstaan in de bus hiernaartoe. En later in het hotel ook nog. Kippenvel toen-ie won: dus Max, gefeliciteerd. Iedereen binnen PSV is trots op je. Hij is bij ons een keer in de kleedkamer geweest en mag nog wel een keer komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.