PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt aangepakt: ‘Verliest realiteit uit het oog’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

PSV ging gisteren troosteloos ten onder tegen Real Sociedad. Aan een gelijkspel hadden de Eindhovenaren genoeg om door te gaan in de Europa League maar het werd 3-0. In de ochtendkranten waren de pijlen een dag later gericht op trainer Roger Schmidt.

‘Roger Schmidt verliest de realiteit uit het hoog’, concludeerde het Eindhovens Dagblad, dat stelde dat PSV ‘keihard met de neus op de feiten is gedrukt’. ‘PSV werd door de Basken uitgenodigd om lekker te voetballen, voldeed snel aan die eis en ging er uiteindelijk keihard af. PSV dacht controle te hebben over de wedstrijd, maar danste in werkelijkheid op een kist vol groene zeep.’

De krant vroeg zich af waarom Schmidt zijn ploeg het gebruikelijke spel liet spelen en de aanval liet zoeken, terwijl het in San Sebastian genoeg had aan een punt. ‘Puur qua spelopvatting valt dat te prijzen, maar met het huidige PSV is het een naïeve benadering tegen een ploeg die tot voor kort in de top van La Liga speelde. PSV heeft de afgelopen weken wel een vorm van stabiliteit terug weten te vinden, maar eerder dit seizoen bleek ook dat de ploeg bij tegenslag als een plumpudding in elkaar kan zakken.’

‘PSV is nog niet betrouwbaar genoeg om in dit soort wedstrijden vrolijk de diepe bal te spelen als de ploeg hoog staat, volop druk te zetten en alle risico’s te nemen om de aanval te zoeken’, ging het verder. ‘De brigade van Schmidt geeft soms onnodig veel ruimtes weg en is onvoldoende balvast om tegen een ploeg van dit kaliber zo te acteren. Zeker niet op een moment dat dat niet eens gevraagd wordt.’

De Telegraaf vond de avond ‘typerend voor het PSV van dit seizoen in wedstrijden waar het er allemaal echt om draait’, waarmee onder meer gedoeld werd op de ruime nederlagen tegen Feyenoord (0-4) en Ajax (5-0). ‘Er kwam pijnlijk aan het licht waar het PSV allemaal aan ontbreekt’, merkte de krant op. ‘Net als eerder tegen Benfica, toen kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League op het spel stond, lieten vooral de grote leiders het afweten. Geen dominante Mario Götze en Cody Gakpo kon al evenmin imponeren.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.