PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Donyell Malen behoort tot de beste spelers van Nederland’

Analist en voormalig voetbaltrainer Frank de Boer is gecharmeerd van Donyell Malen. Hij vindt dan ook dat hij tot de beste spelers van Nederland behoort.

Malen brak de Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Besiktas (5-0) open met zijn vierde goal in vijf duels. De aanvaller maakte bovendien de negentig minuten vol, iets waar De Boer hem tijdens het EK nog niet toe in staat achtte. Na de uitschakeling tegen Tsjechië zei de toenmalige bondscoach dat Malen niet langer dan zestig minuten kon spelen.

De Boer schudt het hoofd als hem wordt gevraagd of hij daar later nog met Malen over heeft gesproken. “Je hoeft alleen maar naar zijn cijfers te kijken: dit is één van de eerste keren dat hij negentig minuten heeft gespeeld. Fantastisch, want dat heeft hij nodig. Ik hoop dat hij het door kan zetten, want hij is in mijn ogen een speler met ongelóóflijk veel talent.”

“Malen kan met zijn kwaliteiten heel belangrijk worden voor het Nederlands elftal”, aldus De Boer. “Laten we hopen dat hij nog sterker wordt. Op een groot toernooi heb je iedereen keihard nodig en het liefst de beste spelers zo lang mogelijk. Ik vind dat hij bij de beste spelers van Nederland hoort.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.