PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt ‘veeleisend’ voor nieuw contract

Mocht Roger Schmidt een nieuw contract tekenen bij PSV dan zal hij wel veeleisend zijn. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat een nieuw contract voor Schmidt, ondanks de intenties van beide partijen, nog zeker geen uitgemaakte zaak is.

‘De Duitser stelt behoorlijk wat eisen aan een verblijf tot pakweg medio 2024. PSV wil een eind gaan om de continuïteit te waarborgen en heeft er zeker wat voor over om de gewilde Schmidt in zijn functie te houden’, weet de ochtendkrant. Zo zou de Duitse coach meer opties willen hebben om te investeren in de spelersgroep, om de concurrentiestrijd met Ajax ook op dat vlak aan te gaan.

‘Tegelijkertijd zijn de resultaten nog niet van dien aard dat Schmidt bij wijze van spreken een contract voor het leven zou kunnen tekenen. Hoewel er de overtuiging is dat PSV in anderhalf jaar progressie heeft geboekt, blijft er genoeg te wensen over en heeft Schmidt nog veel te bewijzen. Met name als het gaat om transfers en de koers die moet leiden tot succes, zijn er stevige discussiepunten te verwachten tussen PSV en Schmidt. Uit de omgeving van Schmidt klinken geluiden dat PSV meer zou moeten kunnen investeren en grotere talenten aan zou moeten trekken, die zich in een grotere competitie al bewezen hebben. Schmidt hoopt naar verluidt ook op financieel perspectief om dit realiseerbaar te maken’, weet het ED.

Een tussentijds vertrek zal er niet komen, zelfs al een nieuwe verbintenis voorlopig uitblijft. ‘Schmidt wil PSV niet in de steek laten op een moment waarop de club en hij nog in de race zijn voor alle prijzen én bovendien vindt hij dat een woord een woord is. De trainer heeft een contract tot eind dit seizoen en wil niet tussentijds vertrekken, ook omdat hij bij PSV een technische staf en spelersgroep om zich heen heeft waar hij vertrouwen in heeft en mede aan heeft kunnen bouwen.’ Al had PSV hem ook niet zomaar laten gaan als hij wel naar RB Leipzig had gewild. ‘Zelfs niet voor een flink transferbedrag. Gerbrands c.s. geloven in bestendig bestuur en willen de huidige visie niet voor een aantal miljoenen op de schop gooien.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.