PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Marcel Brands reageert voor het eerst op Everton-vertrek

Marcel Brands kreeg gisteren te horen dat hij moest vertrekken als TD van Everton. Hij wordt afgerekend op de slechte resultaten die de club boekt dit seizoen.

Omdat Brands een akkoord bereikte over een ‘oprotpremie’ is het officieel gezien een vrijwillig vertrek, maar in feite kreeg hij simpelweg zijn congé op Goodison Park. Via een officieel statement reageert de oud-directeur van RKC en PSV nu, op de website van Everton: “Na een persoonlijk gesprek met de voorzitter en mijn medebestuursleden zijn we overeengekomen dat ik terugtreed als directeur voetbal en als lid van het bestuur van Everton.”

Brands verlengde onlangs nog tot medio 2024, maar pakt nu dus toch zijn koffers. “Deze beslissing heeft wat tijd en overweging gevergd en was een van de moeilijkste die ik in mijn carrière ben tegengekomen. Het bestuur en ik zijn het erover eens dat er een duidelijk verschil is in de visie en richting van deze mooie club en met dat in het achterhoofd is dit besluit genomen.”

Voorzitter Farhad Moshiri zegde het vertrouwen in Brands deze week op, wist onder meer The Mirror te melden. “Ik wil iedereen binnen de club bedanken met wie ik de afgelopen drieënhalf jaar nauw heb samengewerkt. Er zijn veel getalenteerde mensen bij Everton met een enorme passie en toewijding om de club vooruit te helpen, zowel op als buiten het veld.”

Tot slot richt Brands zich tot de spelers van de Premier League-middenmoter: “Ik wil de ploeg veel succes wensen en ik ben ervan overtuigd dat er genoeg kwaliteit is om de huidige situatie snel te verbeteren. Het was een eer voor mij om bij deze fantastische club te werken en ik wens iedereen die bij Everton is betrokken het allerbeste voor de toekomst.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.