PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Barcelona zet Memphis Depay op de transferlijst’

Xavi de nieuwe trainer van FC Barcelona zou het niet zien zitten in spits Memphis Depay. Volgens het medium Diario Gól zou hij overwegen om hem op de transferlijst willen plaatsen.

Barca staat momenteel zevende in de Spaanse competitie en lijkt een goed resultaat nodig te hebben bij Bayern München om te overwinteren in de Champions League. Het ongenoegen is dus groot in Catalonië. Xavi zou reeds tot de conclusie zijn gekomen dat de huidige selectie niet goed genoeg is om de hoge ambities te verwezenlijken.

Xavi besloot het na de thuisnederlaag tegen Real Betis (0-1) nog op te nemen voor Memphis. De Spaanse trainer vindt dat de spits meer steun van medespelers moet krijgen, maar achter de schermen zou hij een stuk kritischer zijn. Volgens het genoemde medium heeft Xavi er op verzoek van president Joan Laporta zelfs mee ingestemd dat de oud-PSV’er op de transferlijst komt te staan.

FC Barcelona ziet in Memphis vooral een Ronald Koeman-aankoop. Xavi zou daarom wel af willen van de Nederlander, die ook niet volledig in diens speelstijl past. Memphis geniet weliswaar meer krediet dan landgenoot Luuk de Jong, maar ook hij moet vrezen voor zijn toekomst in Camp Nou.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.