PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Arjen Robben wees voorstellen af: ‘Even afstand van het profvoetbal’

Arjen Robben hing afgelopen seizoen definitief zijn schoenen aan de wilgen en geniet momenteel van een leven buiten de schijnwerpers. Afgelopen zaterdag was hij te gast bij de topper tussen Bayern Munchen en Borussia Dortmund. Daar vertelde hij onder meer dat hij voorlopig niet de behoefte voelt om in welke functie ook terug te keren in het profvoetbal.

“Het klinkt misschien raar, maar op dit moment doe ik behalve zelf sporten niet veel”, vertelde Robben op de clubwebsite van Bayern München. “Na de winterstop ga ik het team van mijn oudste zoon coachen. Maar verder probeer ik even afstand van het profvoetbal te nemen. Ik heb de laatste tijd veel aanbiedingen gehad – bijvoorbeeld uit de voetbalwereld of voor televisie – maar ik heb alles afgeslagen. Voor nu wil ik tijd doorbrengen met mijn familie. We zien wel wat er in de toekomst gebeurt.”

De oud-aanvaller van FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München en Oranje heeft uiteraard een roemrijke carrière gehad, maar denkt daar nog maar weinig aan terug. “Eigenlijk alleen als ik ernaar gevraagd word”, vertelde hij. “Ik ben niet iemand die veel terugkijkt. Iedereen vertelde me dat mijn carrière na het einde met elk jaar alleen maar mooier wordt, maar ik leef in het hier en nu. Ik ben dankbaar voor de loopbaan die ik heb gehad.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.