PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ritsu Doan raakt basisplaats kwijt bij PSV’

Ritsu Doan is de laatste weken goed op dreef bij PSV maar journalist Maarten Wijffels denkt dat hij zijn basisplaats snel weer zal gaan verliezen.

“Er wordt gewezen naar Erick Gutiérrez. Maar het is Ritsu Doan. Hij is de man”, zo concludeert de journalist in de AD Voetbalpodcast. “Doan loopt tussen de linies. Dat is een hele tijd anders geweest. Doan mag er niet meer uit. Die moet er altijd in. Hij kan ook op het middenveld spelen.”

Wijffels vervolgt: “Hoe? Gakpo krijgt zijn plek wel terug op links. Maar op rechts. Zoals Doan daar nu speelt, gaat Madueke niet spelen. Als Schmidt Doan en Götze uit elkaar haalt, is het de vraag of het blijft lopen. Madueke had moeite met de kleine ruimtes. Tegenstanders hebben zich ingesteld op zijn spel.”

Madueke is al enige tijd uit de roulatie door een blessure. Dit weekend speelt PSV thuis tegen FC Utrecht, misschien wel een sleutelduel in de Eredivisie. “Het ligt natuurlijk ook aan Ajax hoor. Maar Ajax moet nog tegen AZ en Feyenoord. Dus of dat zes punten oplevert… Als PSV wint van FC Utrecht dan kan je mogelijk als koploper richting de winterstop.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.