PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ronald Waterreus complimenteus naar Ajax

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Ronald Waterreus heeft een compliment gegeven richting Ajax. Hij vindt namelijk dat de Amsterdammers verantwoordelijk zijn voor het verhogen van het niveau van de Eredivisie.

Waterreus refereert aan zijn eigen spelerscarrière. “Ajax won de Champions League in 1995. Als wij toen in Eindhoven kampioen wilden worden, moesten we toch kampioen worden tegen het Ajax dat de Champions League had gewonnen”, zo opent de voetbalanalist in Rondo. “Dus dat betekent wel dat je zelf naar dat niveau toe moet, anders kom je er niet. Dat geldt nu voor de andere clubs.”

Volgens Waterreus is het effect dit seizoen waarneembaar in de Europese competities. “Ik vind ook wel dat je daar iets van terugziet in hoe er Europees gespeeld wordt. Ik denk dat Vitesse daar misschien wel het beste voorbeeld van is. Tegen clubs als Spurs en Rennes blijven ze echt behoorlijk overeind. Dat is toch wel heel knap.”

Ajax is na vijf groepsduels nog foutloos in de Champions League. Ook PSV, AZ en Feyenoord zijn al zeker van overwintering in Europa, al is het nog onzeker op welk podium de Eindhovenaren na de winterstop actief zijn. Alleen Vitesse zou in de slotronde nog volledig uitgeschakeld kunnen worden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.