PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax meldt zich bij management van Steven Bergwijn’

Ajax heeft zich gemeldt bij het management van Steven Bergwijn. De Amsterdammers zijn opzoek naar extra versterking in de voorhoede. Dit weet clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf te melden.

Haller ontbrak tegen Sparta en werd vervangen door Danilo, die geen beste indruk achtergelaten heeft. De vraag is of Ajax durft te bouwen op de Braziliaan. “Dat is de reden dat Ajax bezig is met Brian Brobbey en ook vol inzet op Steven Bergwijn. Dit is gewoon niet goed genoeg. Ajax beseft wel dat het tegen FC Utrecht en PSV moeilijk wordt met Danilo als vervanger van Sébastien Haller, die naar de Afrika Cup gaat”, zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Ajax is geïnteresseerd in Brobbey en heeft contact gehad met de speler en zaakwaarnemer Mino Raiola, meldde VP vrijdag. “Ajax wil Brobbey huren, maar ik denk dat Leipzig daar een verplichte optie tot koop aan vast wil plakken, of hem direct kopen. Dat is met pijn in het hart, want Overmars koopt liever geen speler terug die transfervrij vertrokken is, maar ik denk dat het in dit geval wel gaat gebeuren. Ik denk dat Brobbey er heel erg voor openstaat. Als hij zaakwaarnemer Mino Raiola meekrijgt, die weet wel oorlog te maken en Leipzig zover te krijgen om ook mee te werken.”

Ajax heeft als gevolg van het coronajaar slechte cijfers geschreven en wil volgens Verweij David Neres of Nicolas Tagliafico verkopen en een speler terughuren. Ook Bergwijn is in beeld voor een huurtransfer. “De interesse is kenbaar gemaakt bij het management van Bergwijn. Afgelopen zomer was het nog onbespreekbaar. Conte ziet het niet zo in Bergwijn zitten.”

“Die is ook degene die een overstap van PSV naar Internazionale (Conte’s vorige club, red.) heeft tegengehouden. Inter was heel serieus, maar Conte hoefde hem niet. Hij heeft in twee weken twee woorden tegen hem gezegd, daarom is die mogelijkheid er ook.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.