PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV Eindhoven

De voetbalclub van Eindhoven is PSV. Op 31 augustus 1913 is deze club opgericht en had toen de naam Philips Sport Vereniging. Het was toen een sportvereniging alleen maar voor Philips medewerkers. Maar de club groeide al snel uit tot een club die hoort bij de top drie van het Nederlands betaalde voetbal. Het werd al snel een erg populaire club en dat is het nog steeds. Er gaat erg veel geld om in deze club, wat niet zo verwonderlijk is gezien de aspiraties.

De lange geschiedenis van PSV

Even terug in de tijd, 12 december 1910 hebben de werknemers van Philips het Philips elftal opgericht. Het is de voorloper van PSV. Zondag 15 januari 1911 was de eerste wedstrijd die toen gespeeld werd aan de Frederiklaan. Gerard en Anton Philips hebben goedkeuring gegeven en toen werd 31 augustus 1913 de sportvereniging opgericht, iedereen kon er diverse sporten beoefenen en natuurlijk was er ook de optie om te voetballen. Deze vereniging is door en voor personeelsleden opgericht van het nog steeds bekende Philips.

Op weg naar een grote club

In het jaar 1914 heeft PSV voor het eerst meegedaan aan de competitie. Maar sinds 1921-1922 hebben ze pas voor het eerst meegedaan aan de hoogste klasse binnen het Nederlandse voetbal. Ze zijn in het seizoen van 1928-1929 landskampioen geworden. In 1934-1935 hebben ze het tweede landskampioenschap gewonnen en de eerste KNVB beker hebben ze gewonnen in 1949-1950.

Er zijn van PSV twee complexen bekend. Zo worden de thuiswedstrijden door het eerste elftal gespeeld in het Philips Stadion. Ze hebben als trainingslocatie PSV Campus de Herdgang. Jong PSV, PSV Vrouwen en de jeugdelftallen spelen hier de thuiswedstrijden. De thuiswedstrijden speelt PSV zelf in het Philips Stadion en dit is te vinden in Strijp, binnen de wijk Philipsdorp. Dit is allemaal erg dichtbij het centrum van Eindhoven en daarom een bonus voor iedereen die een wedstrijd bij wil wonen. Het complex waar getraind wordt, is te vinden op drie km ten noordwesten van het stadion. Het ligt in een bosrijke en rustige omgeving. De Herdgang wordt gebruikt als trainingscomplex, maar ook voor de jeugdafdeling en de amateursectie en dan als trainingscentrum en ook als wedstrijdcentrum.

Een beslissend doelpunt

Volg je ook iedere wedstrijd wanneer dat dat PSV moet spelen en raad je regelmatig de eindstand goed? Een goed moment om dan eens verder te kijken en wellicht kunnen de sportweddenschappen wat voor je zijn. Er kan dan een inzet worden geplaatst op wie er gaat winnen (dus welk team), maar ook kan er gegokt worden op de eindstand, wat de stand is bij rust, wie er geblesseerd raakt, wie er wanneer gaat scoren, wie het beslissende doelpunt maakt, wie er als eerste gaat scoren, welke speler een rode of gele kaart krijgt, of een team doorgaat naar de volgende ronde (of toernooi), etc. Mogelijkheden genoeg als iemand een gokje wil wagen en zijn of haar kennis in durft te zetten bij sportweddenschappen rondom PSV. Blijf er rekening mee houden dat er geld gewonnen en verloren kan worden en dan kan het wel eens erg spannend worden (en leuk natuurlijk).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.