PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ronald Koeman krijgt miljoenen minder van FC Barcelona’

Ronald Koeman en FC Barcelona hebben een akkoord bereikt over de afkoopsom van zijn contract. De oefenmeester krijgt tien miljoen euro mee terwijl hij eigenlijk recht had op twaalf.

Barça deed al meerdere pogingen om een lagere afkoopsom aan Koeman te betalen. De Catalaanse club verkeert namelijk in financieel zwaar weer, waardoor het Koeman-geld invloed heeft op de transfermogelijkheden van Barcelona.

Koeman ging echter niet akkoord met de twee eerdere aanbiedingen van zijn voormalig werkgever. Nu is dat volgens Sport niet het geval: de geboren Zaandammer zal twee miljoen euro minder krijgen dan aanvankelijk was afgesproken. Volgens de sportkrant is er nooit echt ‘gekibbeld’ over de af te betalen som.

Tot eind oktober was Koeman de trainer van Barcelona. Hij werd echter ontslagen door president Joan Laporta wegens tegenvallende resultaten. Inmiddels is Xavi aangesteld als trainer van de club. Onder de oud-middenvelder boekte Barcelona een overwinning op Espanyol en speelde het doelpuntloos gelijk tegen Benfica.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.