PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Dick Advocaat na drie maanden alweer weg bij Irak

Dick Advocaat is niet langer de bondscoach van Irak. Hij werd deze zomer aangesteld bij het land maar na zes interlands is zijn avontuur alweer ten einde.

Advocaat stopte na vorig seizoen bij Feyenoord als clubtrainer. De Hagenaar liet de deur daarentegen op een kier voor een nationaal elftal en die kans liet niet lang op zich wachten. Al snel stond de voetbalbond van Irak op de stoep met een verleidelijk aanbod. Daarop besloot hij toch weer aan de slag te gaan.

Advocaat had goede hoop dat hij Irak naar het WK zou kunnen loodsen. Niets bleek minder waar. Het land staat vijfde in de kwalificatiefase van Azië, met vier gelijke spelen en twee nederlagen. Vooralsnog won de nationale ploeg geen enkele WK-kwalificatiewedstrijd.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.