PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Sevilla niet van plan Luuk de Jong terug te halen

Luuk de Jong verruilde afgelopen zomer Sevilla op huurbasis voor FC Barcelona. Maar een succes werd het niet. Na diens ontslag en de komst van Xavi Hernandez als nieuwe eindverantwoordelijke in Camp Nou, werd er gesuggereerd dat de toekomst van de spits bij FC Barcelona verkeken was. En dat Sevilla daarom van plan zou zijn De Jong terug te halen. Maar volgens Marca is daar niets van waar.

De Europa League-recordhouder zou namelijk zinspelen op een ‘totaal ander type spits’ die beter bij de speelstijl van de club past. Volgens de Spaanse krant lijkt De Jong in de ogen van Sevilla-directeur Monchi te veel op de andere spitsen in de selectie, Rafa Mir en Youssef En-Nesyri. Eerder liet José Castro, voorzitter van Sevilla, al doorschemeren dat een terugkeer van De Jong in de winterstop geen optie is. “Op dit moment denken we niet aan een terugkeer van hem”, sprak hij desgevraagd.

Sevilla lijkt De Jong komende zomer definitief van de hand te willen doen. De oud-speler van onder andere Newcastle United en Borussia Mönchengladbach heeft bij de club met wie hij de Europa League won in 2020 nog een contract tot de zomer van 2023.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.