PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Nederland belandt bij loting voor WK waarschijnlijk in Pot 2

Oranje plaatste zich gisteren ten koste van Noorwegen voor het WK in Qatar van aankomend jaar. En de kans is groot dat ze dan in Pot 2 terecht gaan komen. Dat zou betekenen dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in de groepsfase waarschijnlijk in elk geval één topland treft.

Op 1 april volgend jaar wordt er geloot voor de groepsfase van het WK. Doorgaans wordt Pot 1 samengesteld op basis van de wereldranglijst van de FIFA. Qatar zal als gastland meeloten als groepshoofd, wat betekent dat er nog zeven plekken in te vullen zijn.

Oranje is op dit moment de nummer elf van de FIFA-ranking. België, Brazilië, Frankrijk, Engeland, Argentinië, Spanje en Denemarken zijn de landen die hoger op de ranglijst staan en zich al hebben gekwalificeerd voor het WK. Dat zijn dus al zeven landen. Daar komen mogelijk nog Italië (play-offs), Portugal (play-offs) en Mexico (op koers) bij.

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich dinsdagavond voor het WK door Noorwegen met 2-0 te verslaan. Een gelijkspel volstond voor rechtstreekse plaatsing, maar in de slotfase maakten Steven Bergwijn en Memphis Depay een einde aan de laatste twijfel. Over iets meer dan een jaar, op 21 november 2022, gaat het WK van start. De finale wordt een kleine maand later 18 december gespeeld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.