PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Frans Hoek heeft nu al drie Oranje-keepers beschadigd’

Voormalig doelman Ronald Waterreus heeft flinke kritiek geuit op de keeperstrainer van Oranje genaamd Frans Hoek. Volgens de oud-international zijn nu al drie Oranje-doelmannen beschadigd geraakt door het selectiebeleid van Hoek en bondscoach Louis van Gaal.

“Het is een duiventil geworden met die keepers, dat vind ik echt bezwaarlijk”, zegt Waterreus in de Skiete Willy Podcast. Justin Bijlow viel af in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Noorwegen (2-0). Niet Mark Flekken, maar Jasper Cillessen, die aanvankelijk niet eens was opgeroepen, stond vervolgens onder de lat. “Ik vraag me wel af hoe Mark Flekken nu in z’n vel zit.”

“In de oorspronkelijke selectie zaten Bijlow, Flekken en Drommel”, vervolgt de oud-keeper van PSV. “Wie had je dan opgesteld als hetzelfde was gebeurd met Bijlow? Had je dan ook nog Jasper ingevlogen en die meteen in de goal gezet? Ik vind het allemaal te veel van het goede. Het is een beetje Circus Frans Hoek geworden en dat vind ik heel kwalijk. Nu hebben we in vijf interlands zes keepers gebruikt, waarvan er op zijn minst drie behoorlijk beschadigd zijn.”

Waterreus betreurt de gang van zaken. “Ze hebben Mark Flekken zo opgehemeld dat ze hem gister niet durfden op te stellen. Daar raakt zo’n jongen beschadigd door”, foetert hij. “Als oud-keeper ben ik daar best wel geagiteerd over, want ik vind dat met iemand als Drommel ook heel onzachtzinnig is omgesprongen. Is die nog ziek? Waarom moet je anders Tim Krul weer oproepen, terwijl die met rust wilde worden gelaten. Leg jij mij het maar uit.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.