PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Toptalent PSV loopt zware knieblessure op’

Het seizoen voor de jonge verdediger Emmanuel van de Blaak (16) zit er op bij PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft hij namelijk een zware blessure opgelopen.

Van de Blaak raakte vorige week geblesseerd tijdens een interland van Oranje O17 tegen Mexico. Onderzoek in het ziekenhuis leverde vervolgens de slechtst mogelijke uitkomst op: door een zware knieblessure is de jonge verdediger naar verwachting negen maanden uit de roulatie.

Het is een bittere pil voor Van de Blaak, die geldt als één van de grootste talenten van PSV. Ondanks zijn leeftijd (16), was hij al een vaste waarde bij Jong PSV, dat wordt getraind door Ruud van Nistelrooy. De teller blijft voorlopig steken op tien optredens.

Van de Blaak heeft in Eindhoven een contract tot medio 2023. Bij Jong PSV vielen dit seizoen ook Shurandy Sambo (20) en Mees Kreekels (20) weg met zware blessures. De talentvolle aanvaller Fodé Fofana (19) hoopt na de winterstop weer beschikbaar te zijn.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.