PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Louis van Gaal wijst Oranje-opstelling op drie plaatsen’

Vanavond staat de kraker tussen Nederland en Noorwegen op de kalender. Oranje heeft een gelijkspel nodig om zich te plaatsen voor het WK in Qatar aankomende zomer. De druk zal dus hoog zijn. Mede vanwege diverse blessures zal bondscoach Louis van Gaal zijn formatie om verschillende posities veranderen.

Op zijn persconferentie vertelde bondscoach Louis van Gaal over het ‘euvel’ tegen de Montenegrijnen: “Iedere trainer is op zoek om balans te vinden. Tegen Montenegro was die balans helemaal zoek. Die kwaal moeten we genezen, want het kwam ook tegen Letland al voor.”

De voorhoede wilde op zoek gaan naar de 0-3, waar de achterhoede de 0-2 voorsprong wilde verdedigen… Virgil van Dijk: “We hebben daar bijna de hele dag over gesproken. Zaterdag ging het inderdaad niet goed.” Had de Liverpool-verdediger zijn stem niet moeten verheffen? “Er moeten meer jongens opstaan. Ik zie momenten anders dan anderen. Als je merkt dat we overlopen worden of onder druk komen, dan moeten meer spelers dat aangeven en hun verantwoordelijkheid pakken. Ik neem daar ook zeker verantwoordelijkheid voor. Dat heb ik ook geëvalueerd, dat hebben we besproken. Hopelijk gaat het nu beter, maar we moeten het ook met alle jongens doen.”

Ten opzichte van Montenegro-uit ontbreken Stefan de Vrij en Justin Bijlow tegen Noorwegen met blessures, zij worden volgens het AD vervangen door Matthijs de Ligt en Mark Flekken. De krant denkt dat Steven Bergwijn dit keer als rechtsvoor begint, omdat Malen gewoonweg te weinig liet zien in Podgorica.

Verwachte opstelling Oranje: Flekken; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Jong, Klaassen, Wijnaldum; Bergwijn, Memphis en Danjuma.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.