PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

De Kromme over Roger Schmidt: ‘Wegwezen man!’

Wilem van Hanegem snapt er helemaal niets van dat PSV plannen heeft om het contract van trainer Roger Schmidt te verlengen. Hij vindt dat de oefenmeester dat namelijk niet verdiend.

PSV staat na elf Eredivisie-speelrondes op gelijke hoogte met koploper Ajax, maar daar is volgens Van Hanegem alles mee gezegd. “Iedereen is geblesseerd bij ze. Dat is toch te gek voor woorden? Als je het logisch bekijkt, dan denk je: nou, kom op, dit kan niet. Neem alle schriftgeleerden maar mee naar Duitsland. Wegwezen man.”

Met de data die een prominente rol spelen in de keuzes van Schmidt, heeft Van Hanegem al helemaal niets. “Als je zit te kijken dan zie je toch of iemand vermoeid raakt of niet. Daar heb je toch geen apparatuurtje bij nodig.”

“Maar hij is ook eigenwijs”, vervolgt hij. “Als wij zeggen: het is hopeloos. Dan zegt hij: dit is een van onze beste wedstrijden. Hij zegt precies elke keer het tegenovergestelde. Dus ik begrijp het niet. Al geven ze hem een contract voor tien jaar, dat zal mij een zorg zijn. Alleen moeten ze dan ook wel heel veel spelers kopen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.