PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Luuk de Jong hoeft voorlopig nog niet weg bij Barcelona’

Luuk de Jong wist nog maar weinig indruk te maken bij Barcelona maar van de nieuwe trainer Xavi hoeft hij voorlopig nog niet weg bij de club. Volgens Sport gaat Xavi de Nederlander ‘gewoon’ gebruiken in het restant van de eerste seizoenshelft.

FC Barcelona zit dun in de aanvallers nadat Sergio Agüero en Martin Braithwaite voorlopig zijn uitgeschakeld. Daardoor krijgt De Jong de kans van Xavi om zijn meerwaarde voor de Catalanen alsnog te bewijzen.

Barcelona heeft op dit moment simpelweg niet genoeg fitte aanvallers om De Jong buiten de basis te houden. Volgens Sport heeft Xavi op dit moment maar drie aanvallers tot zijn beschikking: naast De Jong zijn ook Memphis Depay en het Oostenrijkse talent Yusuf Demir de andere keuzes van de kersverse Barcelona-trainer.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat De Jong flink zijn best moet gaan doen om ook na de winterstop bij FC Barcelona te spelen. Volgens diverse Nederlandse en Spaanse media overweegt Barcelona om het huurcontract van De Jong stop te zetten in de winterstop. PSV werd al als mogelijke nieuwe club genoemd voor de ervaren aanvaller.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.