PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV loopt miljoenen mis door afwezigheid thuispubliek’

Het spelen zonder toeschouwers gaat bij PSV flink in de papieren lopen. Tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Sturm Graz mag er geen publiek zitten in het Philips Stadion, terwijl de Eindhovenaren volgende week zaterdag eigenlijk thuis tegen Vitesse zouden spelen.

Het is nog onbekend of de Eredivisie voortgezet gaat worden tijdens de lockdown van drie weken. De clubs en de KNVB willen er alles aan doen om te voorkomen dat er in lege stadions gespeeld moet worden. Mocht de competitie wel doorgaan, dan zit er ook tijdens PSV – FC Utrecht op 4 december geen publiek in het stadion. Het is afwachten of er besloten wordt om bijvoorbeeld tijdens de kerstdagen te gaan spelen.

Het uitvallen van meerdere thuiswedstrijden zou PSV zonder compensatie van supporters of de overheid naar verwachting opnieuw meerdere miljoenen kosten, zo stelt het Eindhovens Dagblad. Voor dit seizoen moet PSV al een lagere omzet slikken, omdat er vorig jaar regelingen zijn getroffen met sponsoren. Daarnaast hoefden seizoenskaarthouders met een all in-card niet voor alle wedstrijden te betalen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.