PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Louis van Gaal maakt gehakt van Mark Rutte’

Aanstaande dinsdag neemt Oranje het in een lege Kuip op tegen Noorwegen. Op het spel staat de plaatsing voor het WK in Qatar. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is er geen publiek welkom en dat frustreert bondscoach Louis van Gaal nogal.

“Virgil van Dijk heeft iedereen opgeroepen om met een vlag naar het stadion te komen en Oranje te steunen, dat valt nu in het water”, wordt de teleurgestelde oefenmeester geciteerd door De Telegraaf. “En stel dat we ons kwalificeren. Dat mooie moment om zoiets samen met je fans in het stadion te vieren, haal je weg. Dat is triest.”

Is het ook van invloed op het resultaat? “De spelers zijn gewend om te spelen in een leeg stadion, maar met de steun van het publiek kun je wel altijd wat meer. Ik ben het volledig eens met het statement van de KNVB. Daarin benadrukken ze dat ze heel veel geld hebben geïnvesteerd in de coronacheck. Ondanks dat het door dat systeem weinig besmettingen heeft opgeleverd, gaat het zonder publiek beginnen. Ik begrijp dat corona belangrijker is dan voetbal. Maar het is niet logisch denken. Als je ziet dat het goed werkt, waarom kan het dan niet doorgaan?”

Van Gaal is sowieso niet zo’n fan van het Nederlandse coronabeleid: “Als je een maatregel neemt, dan moet je die controleren en handhaven. Ik woon in Portugal en daar is het wel gebeurd. Daar is 98 procent gevaccineerd. De bezetting van het aantal coronabedden is minimaal.”

“Het heeft ook te maken met leiderschap”, vindt de bondscoach. “Volgens mij is mijnheer Rutte de leider van dit volk. Daar mag je ook wat van vinden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.