PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘De KNVB overweegt de Eredivisie stil te leggen’

De betaalvoetbalclubs zijn momenteel bezig met een lobby met de hoop dat de stadions gevuld mogen blijven voor de komende drie weken. Een lockdown dreigt namelijk. Maar mocht daar niets mee bereikt worden zou het zomaar kunnen dat de KNVB de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stil gaat leggen. Dat melden ingewijden aan Voetbal International.

Volgens De Telegraaf is er een ‘ultieme poging om dat te voorkomen’ voorbereid. In een lobby werden meerdere alternatieven voorgelegd om de stadions open te kunnen houden, zoals vroeger dan 18:00 uur spelen, geen uitpubliek, zitten en geen alcohol in de stadions. Mocht het kabinet weigeren en de lege stadions-maatregel doorzetten, ‘ligt de optie om de komende weken helemaal niet te voetballen op tafel’, weet VI.

“De wedstrijden die de komende weken dan worden geschrapt, zouden op een later moment – bijvoorbeeld door het verkorten van de winterstop – kunnen worden ingehaald. Op die manier zouden clubs supporters tegemoet kunnen komen en wordt voorkomen dat er in de directe omgeving van de lege stadions tijdens wedstrijden grote (en voor zowel politie als de clubs) oncontroleerbare mensenmassa’s samenkomen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.