PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Xavi geeft Luuk de Jong een laatste kans bij Barcelona’

Aanvaller Luuk de Jong is nog niet helemaal afgeschreven door FC Barcelona. Volgens het medium Diario Sport krijgt de boonlange spits een laatste kans van de nieuwe trainer Xavi. De Spaanse sportkrant schrijft dat Xavi door de vele afwezigen extra aandacht kan schenken aan De Jong.

De 31-jarige spits krijgt op deze manier de kans om te bewijzen dat hij wel degelijk van waarde kan zijn voor de selectie. Barcelona heeft plannen om hem in de winter te laten gaan, maar een goede indruk op het trainingsveld kan hem mogelijk redden.

Xavi heeft niet veel geld te besteden in januari. Voorin kampt de trainer ook nog eens met veel afwezigen, waardoor het wegsturen van De Jong ook risico’s met zich meebrengt qua bezetting. Het is nu aan de oud-PSV’er om te bewijzen of hij in staat is is om de nieuwe Barça-trainer voor zich te winnen.

De Jong werd eind augustus op huurbasis ingelijfd als opvolger van Antoine Griezmann. Ronald Koeman gunde hem veel speeltijd, maar sinds diens ontslag is het de grote vraag of er nog toekomst voor hem is bij Barcelona. Sowieso lijkt het uitgesloten dat Barcelona de optie in het huurcontract met Sevilla licht.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.