PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

LOCKDOWN: ‘Komende drie weken geen supporters in het stadion’

De komende drie weken worden de voetbalwedstrijden weer gespeeld in lege stadions. Dit weet de NOS te melden. Dit komt door de gedeeltelijk lockdown die het kabinet vanavond tijdens een persconferentie bekend zal gaan maken.

Dat heeft ook grote gevolgen voor het betaald voetbal. Grote sportwedstrijden mogen wel nog doorgaan, maar zonder publiek. Concreet betekent dit dat het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Noorwegen al in een lege Kuip gespeeld zal worden, net als de komende Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden.

Zoals het er nu naar uitziet, moeten Eredivisie-speelronde dertien, veertien en vijftien achter gesloten deuren worden afgewerkt. In die periode staan duels als PSV-Vitesse, FC Twente-Feyenoord, Ajax-Willem II en Vitesse-AZ op het programma. Als de lockdown beperkt blijft tot drie weken, worden De Klassieker en de topper tussen Ajax en AZ wél met fans in het stadion gespeeld.

Vorig seizoen moesten vrijwel alle wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie al achter gesloten deuren afgewerkt worden vanwege het coronavirus. Dat zorgde voor onvrede bij clubs en supporters. In deze voetbaljaargang mochten de stadions voor het eerst sinds de pandemie weer helemaal gevuld worden. Dat heeft in totaal niet langer dan twee maanden geduurd.

De KNVB reageerde donderdag al met vooruitziende blik op het opnieuw voetballen in lege stadions. “Eventuele beperkende maatregelen voor stadionbezoek zullen weinig effect hebben op de besmettingscijfers. Het kan zelfs een negatief effect hebben omdat mensen elkaar thuis gaan opzoeken om voetbal te kijken zonder controles”, zei een woordvoerder onder meer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.