PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV lost schuld bij de gemeente eerder af

PSV gaat miljoenen euro’schuld die het heeft aan de gemeente Eindhoven eerder dan afgesproken aflossen. Dit omdat ze een goede transferzomer achter de rug hebben en dus het geld in kas hebben.

PSV kreeg eerder dit jaar nog respijt van de gemeente vanwege de coronapandemie. De club mocht een bedrag van 2,5 miljoen over meerdere jaren uitsmeren. Die som moet PSV sinds 2011 elk jaar aan Eindhoven betalen, omdat het de grond onder het Philips Stadion in erfpacht heeft. Volgens de krant zou PSV wel van die erfpacht-constructie af willen, maar is dat tot 2051 vrijwel onmogelijk.

PSV verkocht in 2011 de grond onder het stadion en trainingscomplex De Herdgang voor 48,4 miljoen. Destijds dreigden liquiditeitsproblemen, maar de constructie valt tien jaar later duur uit doordat de rente is gedaald. Volgens het ED zou PSV in de huidige markt minstens een miljoen per jaar kunnen besparen en daarom wel van de constructie af willen. Dat is echter niet mogelijk, omdat de gemeente geld leende om de koop mogelijk te maken en er een forse boeterente in rekening kan worden gebracht.

De Eindhovense club maakte vorige maand een verlies van 23 miljoen euro bekend over het afgelopen coronaseizoen. Daarin waren de transfers van spelers als Donyell Malen en Denzel Dumfries echter niet meegenomen. Voor dit seizoen verwacht PSV een positief resultaat.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.