Louis van Gaal: ‘Mijn filosofie past niet meer in deze tijd’

Louis van Gaal verraste deze week met het oproepen van Devyne Rensch bij Oranje. Dit omdat hij een reservespeler is bij Ajax. Iets dat niet zijn filosofie past.

“Ik denk dat mijn filosofie niet meer past in deze tijd. Er wordt tegenwoordig veel meer gerouleerd, omdat er grotere selecties zijn. Dat is voor mij best moeilijk, ik hou daar helemaal niet van”, vertelt de oefenmeester op de persconferentie. Rensch kwam bij de groep toen duidelijk werd dat Jurriën Timber geblesseerd was. Van Gaal liet Rick Karsdorp en Joël Veltman bewust links liggen op dit moment. “Ik wil geen vreemden in de groep hebben. Er verandert dan altijd iets binnen het team. Nu heb ik het alsnog moeten doen omdat Joël Drommel is afgevallen.”

De keeper van PSV is ziek en wordt daarom vervangen door Jasper Cillessen. De keeper was jarenlang de vaste man onder de lat van Oranje, maar werd nu al een tijdje niet meer geselecteerd. “We hebben heel goed contact met alle spelers, dus ook Jasper wist hoe laat het was toen Drommel zich afmeldde. Dat is voor Jasper fantastisch nieuws natuurlijk. Hij was vandaag ook de eerste speler die hier aankwam”, aldus Van Gaal, die eerlijk is over de doelman: hij moet het in eerste instantie doen met een reserverol.

“Ik denk dat Cillessen boven Drommel zit, maar hij was geblesseerd en is aan het terugkomen. Ik dicht Jasper veel kwaliteiten toe, terwijl Drommel voor de toekomst is. Daar moet ik als bondscoach ook naar kijken”, vervolgt Van Gaal, die eerder bij Oranje al samenwerkte met de Valencia-goalie. “Destijds begon hij ook niet als eerste keeper, maar werd hij het wel. Nu hebben we hem ook uitgelegd dat hij op dit moment de nummer drie is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.