PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Wat heeft Roger Schmidt nou toegevoegd aan competitie en PSV?’

Als het aan de analisten Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay ligt dan zou PSV er goed aan doen om het contract van trainer Roger Schmidt niet te gaan verlengen.

Over de vraag of hij het contract van Schmidt zou verlengen als hij het voor het zeggen had, hoeft Van Hooijdonk niet lang na te denken. “Nee, maar ik snap dat PSV het wel doet. Ook omdat alles eraan vastzit. Als je ziet welke spelers er allemaal gehaald zijn in twee jaar tijd”, zo begint hij aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. “Dan moet je dus helemaal weer opnieuw beginnen.”

De verwachtingen rond de Duitse oefenmeester waren hooggespannen, toen eenmaal duidelijk werd dat hij naar PSV zou komen. Ook Van Hooijdonk verwachtte er veel van. “Ik had er echt zin in toen hij werd aangesteld. Een buitenlandse trainer met andere ideeën. Anderhalf jaar zijn we verder, wat heeft hij nou eigenlijk toegevoegd aan onze competitie en PSV?”, vervolgt de analist, die ook de vele pijntjes bij PSV aanhaalt. “Als ze een scheet laten, scheuren ze een hamstring.”

Afellay kan zich wel vinden in de uitspraken van Van Hooijdonk. “Ik beoordeel hem op hetgeen ik zie”, zo geeft de voormalig middenvelder aan. “Hij is met heel veel bombarie naar PSV gehaald, dan verwacht je ook het een en ander. Ik zie geen enkele reden om met hem te verlengen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.