PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Timo Baumgartl stond hoog op verlanglijstje Guardiola

Timo Baumgartl was in 2016 dichtbij een vertrek naar Bayern Munchen. Pep Guardiola zag het toen namelijk in hem zitten. Dat vertelt Christian Falk, Bayern München-watcher, in de podcast Bayern Insider van BILD.

Guardiola wilde vanwege defensieve problemen Baumgartl, toen nog speler van VfB Stuttgart, aan zijn selectie toevoegen, maar de voorzitter van de Duitse club wilde de verdediger niet laten gaan. Bayern schakelde door en pikte Serdar Tasci op huurbasis op bij Spartak Moskou.

Baumgartl vertrok ruim drie jaar later alsnog bij Stuttgart. PSV lijfde hem in de zomer van 2019 voor tien miljoen euro in. Zijn hoge prijskaartje wist hij nooit waar te maken. In twee seizoenen speelde de centrumverdediger slechts 21 wedstrijden in de Eredivisie. Sinds deze zomer wordt Baumgartl verhuurd aan Union Berlin.

Bij de club uit de Duitse hoofdstad komt hij meer aan spelen toe. Zo verscheen hij verdeeld over de Bundesliga, de DFB-Pokal en (de voorrondes van) de Conference League al dertien keer aan de aftrap. Vorige week tegen Feyenoord (1-2) zat hij negentig minuten op de bank.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.