PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Memphis Depay kijkt uit naar samenwerking met Xavi

Memphis Depay kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe trainer Xavi. Hij werd zaterdag na de 3-3 remise tegen Celta de Vigo gevraagd naar zijn mening over de nieuwe coach. De Oranje-international kon niets anders dan lovend zijn.

“Hij heeft veel ervaring in het topvoetbal en ik denk dat hij die toe gaat voegen aan het team. Ik ken hem niet persoonlijk, maar ken hem natuurlijk wel als speler. Ik kijk ernaar uit om met hem te werken. Ik denk dat hij onze geest kan verheffen.”

Maar een nieuwe trainer kan niet alles veranderen, weet Memphis. De ploeg stond tegen Celta met 0-3 voor, maar zag de thuisploeg in de slotsecondes gelijkmaken. “We moeten het natuurlijk als spelers doen en we moeten ook met elkaar discussies voeren over hoe meer resultaat te halen in de wedstrijden”, aldus de aanvaller, die zichtbaar baalde van het nieuwe puntverlies. “Het is moeilijk uit te leggen. Ik ben boos en gefrustreerd. We verloren de controle in de tweede helft. Je moet het in 90 minuten laten zien en niet in slechts 45 minuten. Dat is niet genoeg.”

Door het gelijkspel raakt de ploeg nog verder achterop in de titelstrijd, voor zover de club daar überhaupt aan meedeed dit seizoen. Het gat tussen nummer negen Barça en koploper Real Madrid is inmiddels opgelopen met tien punten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.