PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ibrahim Afellay looft Feyenoord: ‘Het is zo bijzonder knap’

Ibrahim Afellay kijkt met verbazing naar de prestaties van Feyenoord. De voormalig topmiddenvelder ziet dat Feyenoord topfit is en wekelijks veel arbeid kan leveren om de drie punten over de streep te trekken.

“Het is zo bijzonder knap, zeker als je kijkt dat ze eigenlijk maar dertien veldspelers gebruiken”, aldus Afellay zondagavond bij Studio Voetbal. “Ze hebben zo veel energie en zijn super fit, dat is echt ongekend. Als je ziet hoe ze iedere keer blijven gaan… Dat is heel opvallend.” Feyenoord voerde direct de druk op tijdens de ontmoeting met AZ en kreeg in extremis loon naar werken. Het was uiteindelijk Cyriel Dessers die zijn ploeg na 92 minuten spelen naar een 1-0 overwinning schoot.

Ook Pierre van Hooijdonk was lovend. “Ze hebben AZ gewoon heel de wedstrijd omringd, ze kwamen niet onder de druk uit. Als je kijkt naar spelers als Jens Toornstra, Bryan Linssen en Marcus Holmgren Pedersen… Dat zijn nou echt spelers die continu het evangelie van Slot prediken”, aldus de oud-spits. “Het is denk ik als speler heel fijn om zo aan een wedstrijd te beginnen. Afgelopen donderdag (tegen Union Berlin, red.) hebben ze in de blubber moeten voetballen, dat heeft veel kracht gekost. Als je tegen AZ besluit in te zakken, kom je niet van dat lome gevoel af. Ze besloten ze direct bij de keel te grijpen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.