PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Guus Hiddink: ‘Mijn handen jeuken door Ihattaren’

De situatie rondom Mohamed Ihatarren gaat voormalig trainer Guus Hiddink aan het hart. In gesprek met Voetbal International dat zijn handen jeuken als hij over de negentienjarige spelmaker leest.

Ihattaren verliet PSV om zijn loopbaan in Italië nieuw leven in te blazen, maar dat pakt niet uit zoals gehoopt. De door Juventus vastgelegde – en bij Sampdoria gestalde – middenvelder verdween vorige maand van de radar. Nog voor hij één minuut heeft gespeeld in de Serie A, lijkt hij zich onmogelijk te hebben gemaakt.

“Ja, dan jeuken mijn handen inderdaad”, reageert Hiddink. “Met hem heb ik ook weleens gesproken in zijn eerste periode. Dat ging onder meer over zijn fysieke herstelvermogen. Aan de hand van data kan je daar iets over zeggen. Wil je talent laten renderen, dan moet in eerste instantie het fysieke fundament in orde zijn. En daarnaast natuurlijk de drive en alles wat zich in je kop afspeelt.”

“PSV heeft er alles aan gedaan, zowel op menselijk als op economisch vlak, maar er moet op een gegeven moment een respons komen”, stelt de oud-trainer van de Eindhovenaren. “Het draait allemaal om de balans tussen de cockpit en het lijf. Ik snap dat jonge spelers af en toe puberale zijsprongen hebben in hun kop, dat is van alle tijden. Daar moet je om kunnen lachen en mee aan de gang. Maar daar zitten wel grenzen aan.”

Hiddink vreest dat een begenadigd talent verloren gaat. “Als je die linkerpoot ziet; geweldig. Die is door de natuur gegeven. Het is geen kunst dat te zien. Als trainer kun je hooguit wat boetseren. Maar dan moet zo’n speler wel gaan antwoorden. Nu zie je toch weer dat hij aan het zwerven is, wat de reden ook mag zijn. Zonde. Want als team moet je door.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.