PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Georginio Wijnaldum: ‘Voor Messi is het net zoals voor mij’

Afgelopen zomer verruilde Georginio Wijnaldum Liverpool voor PSG. Maar een al te groot succes is het nog niet. Hij begon in slechts twee van de laatste acht Ligue 1-duels in de basis.

Wijnaldum verruilde Liverpool afgelopen zomer voor PSG, waar hij zijn basisplaats al snel verloor. De dertigjarige middenvelder stelde eerder al dat zijn reserverol hem moeilijk viel. Door een blessure van Marco Verratti verscheen hij vrijdag tegen Lille OSC wel aan de aftrap en ook in het Champions League-duel met RB Leipzig lijkt hij woensdag te starten.

“Het is een beetje zoals mijn eerste seizoen bij Liverpool, je moet eraan wennen om met elkaar te spelen”, zegt Wijnaldum op de persconferentie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. “Ik moet mijn teamgenoten nog beter leren kennen. Er is niet één speler met wie ik eerder heb gespeeld. We werken er hard aan om elkaar te leren kennen en te wennen aan het samenspelen. Ik kom uit een team waar we elkaar allemaal kenden en waar ik vijf jaar speelde.”

Naast Verratti moet PSG tegen Leipzig ook Sergio Ramos, Leandro Paredes én Lionel Messi missen. “Alle teams zijn met Messi sterker”, zegt Wijnaldum over de Argentijnse ster, die ook nog niet helemaal uit de verf komt. “Voor Leo is het net zoals voor mij: hij is net aangekomen en moet zich nog aanpassen aan het team. Als je een speler als Messi hebt, ben je automatisch sterker. Hopelijk is het verschil zonder hem niet te groot.”

Overigens schreef L’Équipe vorige week dat Wijnaldum niet bepaald geliefd is bij de Zuid-Amerikaanse enclave in Parijs. Zij zijn bang dat de 83-voudig international ervoor zorgt dat Paredes op de bank terechtkomt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.