PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ferd Grapperhaus en KNVB dreigen met stevige maatregelen

De regels om raddraaiers aan te pakken tijdens voetbalwedstrijden moet strenger worden. Dit is de uitkomst na een onderhoud tussen minister Ferd Grapperhaus en de KNVB.

Het gesprek stond al langer gepland, maar de urgentie nam toe toen het afgelopen weekend mis ging bij Roda JC -MVV en Heracles Almelo – Ajax. “Een van de belangrijkste conclusies van de afgelopen dagen is dat we de afspraken en de instrumenten wel hebben, maar dat we die moeten afstoffen en goed moeten gaan gebruiken”, stelde KNVB-directeur Marianne van Leeuwen na afloop tegenover NU.nl.

“We gaan de veiligheidstoetsing bij de wedstrijden vooraf heel erg aanscherpen”, zo legde Grapperhaus een van de maatregelen uit. “Kan die wedstrijd op deze manier doorgaan? Of kan het stadion maar voor een deel gevuld worden? Of is de situatie zo dat we het helemaal niet doen?” Daarbij hamerde hij opnieuw op strengere straffen voor de relschoppers. “We willen samen de criminele types die de wedstrijden verzieken, geweld plegen en illegaal vuurwerk afsteken, steviger aanpakken.”

Grapperhaus wees daarbij op de ‘avondklokrellen’ eerder dit jaar. “Toen dachten mensen dat ze gratuit ruiten konden ingooien en winkels konden leeghalen. Dat hebben ze geweten. Daar is lik-op-stuk van gezegd: we gaan de schade op jullie verhalen.” Een dergelijke aanpak wil hij ook nu hanteren. “Als er een kleine groep is die het gaat verzieken, of dat nu is door bier te gooien of met geweld en intimidatie, dan gaan we erbovenop zitten. De sport moet kunnen doorgaan en deze mensen moeten opdraaien voor wat ze doen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.