PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Luuk de Jong totaal overbodig geworden bij FC Barcelona’

Volgens het Spaanse medium AS is het einde verhaal voor Luuk de Jong bij FC Barcelona. Dit nadat de gehele technische staf onder leiding van Ronald Koeman is vertrokken.

De Jong werd afgelopen zomer nadrukkelijk gelinkt aan PSV en Besiktas. In augustus zette de Nederlander plots een streep door beide clubs. Een opvallende beslissing gezien zijn reserverol bij Sevilla, maar vlak voor de transferdeadline kwam de aap plotseling uit de mauw. Antoine Griezmann keerde terug naar Atlético Madrid en coach Ronald Koeman haalde zijn landgenoot als vervanger.

De Jong kwam mede door blessures meteen relatief veel aan spelen toe, maar overtuigen deed hij niet. Het Barcelona-publiek keerde zich zelfs volledig tegen de spits. Na het vertrek van Koeman plus diens assistenten Alfred Schreuder en Henrik Larsson staat de oud-PSV’er naar verluidt totaal geïsoleerd in Barcelona. Zijn perspectief in Camp Nou is nihil geworden.

FC Barcelona hoopt in de winterse transferperiode een oplossing te vinden. Het ligt voor de hand dat het huurcontract met Sevilla voortijdig ten einde komt, waardoor de spits elders kan worden ondergebracht. Wel moeten alle partijen mogelijk water bij de wijn doen om deze optie tot stand te brengen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.