PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ronald Koeman weigert een cent af te staan aan Barcelona’

Afgelopen week werd Ronald Koeman ontslagen bij FC Barcelona. De oefenmeester krijgt naar verluidt een ontslagpremie mee van wel twaalf miljoen euro. En hij is ook niet van plan om ook maar iets hiervan in te leveren aan de noodlijdende club.

Joan Laporta en de rest van het bestuur vonden dat de 1-0 nederlaag tegen Rayo Vallecano van afgelopen woensdag de druppel was die de emmer deed overlopen. Barcelona heeft slechts drie van de laatste tien wedstrijden gewonnen, waardoor de positie van Koeman bij de club onhoudbaar was geworden.

Volgens Diario Sport moet de club Koeman een ‘oprotpremie’ van maar liefst twaalf miljoen euro betalen. Gezien Barcelona momenteel in zeer zwaar weer verkeert en Barcelona dé club van Koeman is, heeft de clubleiding voorgesteld om dit bedrag minder hoog uit te laten vallen. Laporta heeft Koeman voorgesteld om hem tussen de zeven en acht miljoen euro mee te geven.

Het kreeg echter een nul op het rekest: Koeman is niet van plan om ook maar een cent af te staan aan de club die hem eerder deze week ontsloeg. De belangrijkste reden daarvoor is dat het nu eenmaal zo in het contract is opgetekend. Barcelona speelde zaterdag voor het eerst zonder Koeman op de bank en wederom won het niet. Ondanks een doelpunt van Memphis werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.