PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Noni Madueke wees Chelsea en Manchester United af

Op jonge leeftijd koos Noni Madueke er verrassend voor om naar PSV te verkassen. Hij kwam over van Totenham Hotspur terwijl Manchester United en Chelsea ook in hem geinteresseerd waren. Dit zegt hij tegenover het medium Manchester Evening News.

Madueke speelde in de jeugd van Tottenham Hotspur, maar had weinig vertrouwen dat hij een serieuze kans zou krijgen in het eerste elftal van
The Spurs. In Engeland breken talenten uit de jeugdopleiding mondjesmaat door in de Engelse (sub)top. Mede daardoor kozen spelers als Jadon Sancho (eerst Dortmund, nu United) en Jude Bellingham (Borussia Dortmund) voor een transfer naar het Europese vasteland voor hun doorbraak in de hoogste Engelse voetbalklasse.

Voor Madueke was er maar één ding belangrijk: eerste elftal voetbal. Het talent geeft in de lokale Engelse krant aan dat er op dat moment veel teams geïnteresseerd waren. “Manchester United, Chelsea… Ik heb aanbiedingen vanuit heel Europa gehad”, stelde Madueke. Uiteindelijk koos de Engelsman dus voor een overgang naar PSV, waar hij in de zomer zijn contract nog verlengde.

Voor die verlenging was er juist sprake van een bliksemtransfer van de pijlsnelle aanvaller. Madueke speelde zichzelf in de belangstelling van Leeds United, Bayern München en oude club Tottenham Hotspur. Van een overgang kwam het dus niet, mede doordat PSV de Engelsman een serieuze kans wilde geven in het eerste elftal. Zonder speeltijd in het vooruitzicht lijkt een vroegtijdig vertrek van Madueke daarom ook uit den boze.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.