PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Franse media fileren Lionel Messi en Wijnaldum

PSG wist de topper tegen Lille met 2-1 te winnen. In de rust stond de grootmacht uit Parijs nog met 0-1 achter. Lionel Messi stond in de basis maar werd in de rust gewisseld door trainer Mauricio Pochettino. Uit voorzorg zegt de Argentijnse oefenmeester na afloop.

Maar dat Messi nog geen verpletterende indruk maakt in Frankrijk moge duidelijk zijn. L’Equipe geeft Messi dan ook een onvoldoende op rapport. “Was hij volledig hersteld van zijn blessure? Nee, maar hij was gewoon slecht. Hij is in de 325 minuten die hij in de Ligue 1 heeft gespeeld nog geen enkele keer beslissend geweest met doelpunt of een assist. Het moet pijn doen dat hij werd vervangen door Mauro Icardi.”

Wie net als Messi een 3 kreeg was Georginio Wijnaldum; het waren overigens ook gelijk de zwaarste onvoldoendes bij PSG in L’Equipe. Op vrijdag vóór het duel met Lille schreef het medium al over Wijnaldum: “De Nederlandse middenvelder stelt teleur sinds zijn komst naar PSG en moet nu profiteren van de absentie van Marco Verratti en creativiteit brengen in het Parijse spel. Met zijn veelzijdigheid, efficiëntie en unieke eigenschappen, wordt hij nog altijd als een echt wapen’ beschouwd door de Parijse miljoenenploeg. En in het competitieduel met Lille lijkt Wijnaldum dus de kans te krijgen om dat te laten zien.”

Naar verluidt zou Wijnaldum ook niet heel goed in de groep liggen, want alle Zuid-Amerikanen (waaronder Messi, Angel di Maria, Marquinhos en Neymar) zouden liever de Argentijn Leandro Paredes op de as zien. Wijnaldum wilde bij PSG na zijn vertrek bij Liverpool de volgende stap in zijn ontwikkeling maken, maar dat lukt tot dusver allerminst. De middenvelder speelde zesmaal mee vanaf de aftrap en mocht acht keer als invaller opdraven.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.