PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Roger Schmidt is de beste trainer voor Ajax’

Journalist Valentijn Driessen is kritisch op PSV-trainer Roger Schmidt. Hij vindt dan ook dat de leiding van de Eindhovenaren moeten nadenken of ze na dit seizoen wel met hem verder willen. Hij beschikt over een contract dat volgend jaar zomer afloopt, maar de Eindhovenaren hebben de intentie om met Schmidt door te gaan. Volgens Driessen hoopt men bij Ajax dat de trainer bijtekent.

‘Bij Ajax gaat inmiddels met een knipoog de ronde dat Schmidt de beste trainer is die Ajax ooit heeft gehad. Ze hopen dat hij snel bijtekent. Een sterker signaal om een gezamenlijke toekomst met Schmidt nog eens tegen het licht te houden, is nauwelijks denkbaar voor de clubleiding van PSV’, begint Driessen zijn column in De Telegraaf. De chef voetbal van de krant zag de Eindhovenaren zondag na ‘wat hulpeloos gespartel’ weggetikt worden in de Johan Cruijff ArenA. ‘Door een Ajax op halve kracht. Dat maakte de vernederende 5-0 nederlaag alleen maar pijnlijker.’

Driessen vraagt zich af hoelang men bij PSV zich nog voor de gek laat houden. ‘Iemand intern bij PSV zal langzamerhand toch door het zogenaamd goed functioneren van trainer-coach Roger Schmidt heen prikken? Of laten ze zich zand in de ogen strooien en wijten ze de oorwassing bij Ajax aan de afwezigheid van sterspeler Cody Gakpo en buitenspeler Noni Madueke? Of dat de Ajacieden zich vier dagen op de topper konden concentreren en de PSV’ers slechts twee?’, aldus de journalist, die de Duitser ruim een jaar geleden als ‘wondertrainer’ gepresenteerd zag worden.

Volgens Driessen heeft PSV Schmidt alles gegeven wat zijn hartje begeert. ‘Aan niets ontbreekt het hem om bij PSV beter te presteren dan nu. Zelfs een flard van ontwikkeling of enig perspectief ontbreekt’, gaat hij verder. Driessen haalt aan dat PSV vorig seizoen de dubbel moest laten gaan aan Ajax, dat de Eindhovenaren er niet in slaagden de groepsfase van de Champions League te bereiken en dat overwintering op Europa League na de nederlaag tegen AS Monaco op losse schroeven staat.

Toch wil PSV door met Schmidt. ‘Zou het niet beter zijn hierover te onderhandelen als de Duitser de boel daadwerkelijk aan de praat krijgt? Hebben de spelers nog vertrouwen in hem als ze bij een 2-0 achterstand tegen zijn zin in blind naar voren rennen en in de omschakeling nog drie goals incasseren tegen Ajax? Gaat er bij Gerbrands en De Jong geen lichtje branden als de trainer na een vlak optreden tegen AS Monaco roept dat hij een fantastische tweede helft heeft gezien? Terwijl er geen enkele uitgespeelde kans viel te noteren’, aldus Driessen, die ook enkele uitspraken van Schmidt hekelt. ‘En dat allemaal nog los van het krankzinnige wisselbeleid van Schmidt in de afgelopen zestien maanden.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.