Noni Madueke: ‘Had deze zomer kunnen vertrekken bij PSV’

Noni Madueke ligt er bij PSV een aantal weken uit met een hamstringblessure. En dat was te merken ook gisteren. De Eindhovenaren gingen bij Ajax met 5-0 onderuit. Vandaag verscheen er een groot interview met hem in het Four Four Two Magazine.

Zo noemt Madueke zijn debuut in PSV 1 en zijn twee goals tegen Ajax, eerder dit seizoen om de Johan Cruijff Schaal, als de hoogtepunten uit zijn nog prille carrière, net als het mogen dragen van rugnummer 10. “Want dat is het nummer dat de grootste spelers altijd dragen, en ik streef er iedere dag naar om een grote speler te worden. Het rugnummer is belangrijk voor me en ik ben nog iedere dag dankbaar dat ik het mag dragen.”

In Eindhoven wil Madueke in de voetsporen treden van iconen als Arjen Robben, Luc Nilis, Ronaldo, Romario, Memphis Depay en Ruud van Nistelrooy, zo somt hij op. Laatstgenoemde was tot vorig jaar nog zijn coach bij de Onder 19 van PSV. “Hij was een geweldige speler en is vandaag de dag ook een goede coach. Hij heeft me bijgeleerd om het soms wat simpeler te houden in mijn spel.”

In augustus tekende Madueke verrassend genoeg een nieuw contract bij PSV, ondanks geruchten over onder meer Real Madrid, Borussia Dortmund, Manchester United en zijn oude club Tottenham Hotspur. “Er waren wat clubs met interesse en ik had kunnen vertrekken afgelopen zomer. Maar ik vond het nog niet het juiste moment. Ik wist eigenlijk altijd al dat ik bij PSV zou blijven”, aldus de linkspoot tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.