PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mark van Bommel vertelde de arts hoe hij moest opereren’

Ook het tweede avontuur van Mark van Bommel als hoofdtrainer is uitgelopen op een deceptie. Gisteren werd hij al na een aantal maanden ontslagen als coach van VFL Wolfsburg. Volgens Ibrahim Afellay, die onder de voormalige mannetjesputter speelde bij PSV, is de trainer véél te dominant.

Rafael van der Vaart zegt allereerst over het ontslag van Van Bommel: “Wolfsburg is een club die heel veel geld heeft. Het maakt ze geen reet uit om een trainer eruit te gooien. Dit is natuurlijk heel snel. Het is weer een deuk voor zijn carrière. Je moet winnen als trainer. Als je dat niet doet ben je gezien als coach. Zeker als je instapt bij een ploeg die het vorig seizoen heel goed heeft gedaan.”

Afellay werkte met de oefenmeester samen bij PSV en is allerminst positief: “In de omgang met heel veel mensen had hij problemen. Dat ging niet soepel. Ik vond dat hij zijn filosofie ook moeilijk over kon brengen. Je spelers moeten begrijpen wat je wil. Ik denk dat daarin wel het een en ander niet goed is gegaan.”

“Maar het allerbelangrijkste is, je moet met mensen om kunnen gaan”, vervolgt de oud-international van het Nederlands elftal. “Je hebt te maken met verschillende karakters en verschillende nationaliteiten. Hij ging ook vertellen hoe de arts moest opereren. Dan denk ik: schoenmaker blijf bij je leest. Als je er op zo’n manier uitgegooid wordt, zo vroeg… Normaal zou je zeggen, trek het door tot de winterstop. Ik denk dus niet dat het alleen op resultaten gebaseerd is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.