Aad de Mos verwacht counterend PSV tegen Ajax

Analist en voormalig voetbaltrainer Aad de Mos verwacht dat PSV morgen in de kraker tegen Ajax wederom op de counter zal gaan spelen. Borussia Dortmund speelde in de ogen van De Mos ‘jaren zestig voetbal’.

“Ze hadden een groot speelveld en gaven veel lange ballen op Erling Haaland. Daarmee speel je Ajax in de kaart”, analyseert hij in gesprek met Trouw. “Zij kunnen goed positiespel spelen. Voor zondag kun je de twee speelstijlen nu al uittekenen: Ajax zal dominant voetbal willen spelen, PSV zal loeren op een snelle uitbraak. De restverdediging van Ajax zal goed moeten zijn”, vervolgt de 74-jarige Hagenees.

De verwachting van De Mos is dat PSV wat behoudender gaat aantreden in de Johan Cruijff Arena. “Je weet nu al dat de buitenspelers van Ajax, Antony en Dusan Tadic, dubbele dekking zullen krijgen. Dan komt het aan op hun handelingssnelheid. Aan de andere kant zal Philipp Max niet dertig keer opkomen, zoals hij deed tegen PEC Zwolle, maar dit keer ook zijn verdedigende taken goed moeten uitvoeren.” De Mos vindt niet dat Ajax mijlenver voor ligt op de voornaamste concurrent in de nationale competitie.

“PSV wint zijn moeilijke wedstrijden, net als Ajax – behalve dan tegen FC Twente en FC Utrecht. Een vechtwedstrijd, zoals Getafe ervan maakte tegen Ajax? Nee, dat zie ik niet gebeuren. PSV heeft daar de spelers niet voor. Ook past het niet zo bij de filosofie van de club”, besluit hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.