PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Na Madueke ook Cody Gakpo niet inzetbaar voor PSV tegen Ajax’

In navolging van Noni Madueke ziet het ernaar uit dat ook Cody Gakpo niet inzetbaar is voor PSV morgen tegen Ajax. Dat weet Voetbal International te melden.

Gakpo liep donderdagavond een enkelblessure op toen hij na een kopduel verkeerd op de grond terechtkwam. De aanvaller probeerde het nog even, maar werd toch naar de kant gehaald. Na afloop kon hij zelf nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de blessure en ook Roger Schmidt kon vrijdag op zijn persconferentie nog geen nieuws melden.

Dat nieuws kwam er vrijdagmiddag, toen de uitslag van een onderzoek in het ziekenhuis bekend werd. Volgens ‘de eerste geluiden’ zal Gakpo er drie tot vier weken uit liggen. Naast de wedstrijd tegen Ajax zou hij dan ook de duels tegen FC Twente en Fortuna Sittard en het volgende Europa League-treffen met AS Monaco aan zich voorbij moeten laten gaan. Ook zijn interlands met Oranje in november komen mogelijk in gevaar.

Vrijdagmiddag bevestigde Schmidt wel al dat ook Madueke er niet bij zal zijn zondag. Hij liep tegen Monaco een spierblessure op. Sowieso moest PSV Ritsu Doan en Ryan Thomas al missen. De kraker tegen Ajax begint zondag om 16:45 uur.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.