PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Iedereen ziet dat het niveau van PSV-spits niet voldoende is’

In het duel van PSV tegen AS Monaco (1-2, verlies) begon trainer Roger Schmidt met Carlos Vinicius in de spits. De bonkige spits verzoop echter een beetje…

Het werd hem echter ook niet makkelijk gemaakt door zijn medespelers, schrijft Wim Kieft op zaterdagochtend in zijn column in De Telegraaf: “Vinícius heeft het niet gemakkelijk met twee buitenspelers als Cody Gakpo en Noni Madueke, die heel erg gericht zijn op het maken van hun eigen actie. Iedere keer komen ze van buiten naar binnen om dan het doel te zoeken. Soms kiezen ze voor de combinatie, maar daar ligt de kracht niet van Vinícius.”

“Gakpo en Madueke gaan werkelijk geen enkele keer buitenom om vervolgens met een voorzet te komen”, stelt de oud-voetballer. “Terwijl in dat geval de kwaliteiten van Vinícius misschien beter benut worden.”

Kieft zat zich te verbazen voor zijn televisie: “Als je vervolgens Roger Schmidt en enkele spelers hoort na afloop, dan schijnt PSV ondanks het verlies heel goed gespeeld te hebben en deed Vinícius het prima. Terwijl iedereen toch ziet dat zijn niveau niet voldoende is voor PSV. Eran Zahavi is veel slimmer, maar die werd gespaard voor de topper tegen Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.