PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt: ‘Teleurgesteld dat we hebben verloren’

PSV verloor gisteren in de Europa League met 1-2 van AS Monaco. Een teleurstellend resultaat voor de Eindhovenaren en dat vindt ook trainer Roger Schmidt.

De trainer was op zich tevreden met het spel van zijn ploeg. “Zeker in de tweede helft speelden we fantastisch. We toonden veel geduld en kwaliteit. Tactisch gezien waren we top-top”, zei Schmidt na afloop. “We deden er alles aan om te winnen, maar uiteindelijk moeten we accepteren dat Monaco in de tweede helft één keer in het strafschopgebied kwam en een oplossing wist te vinden.”

Er zijn voldoende aanknopingspunten te vinden. “Het doet nu pijn dat we hebben verloren, maar we kunnen de wedstrijd ook zien als een goede stap in de ontwikkeling”, zo gaf hij aan. “We hebben in een internationale wedstrijd weer laten zien dat we in onszelf geloven en het verschil kunnen maken tactisch gezien. We kunnen veel goede dingen halen uit deze wedstrijd, maar nu is de teleurstelling er wel.”

Dat kwam vooral door de eerste helft. “We hadden toen twee problemen. We waren niet klaar voor hun tegenaanvallen. We hebben aan het eind een paar situaties op kunnen lossen, maar dat hadden we beter moeten doen. Dat deden we in de tweede helft ook”, zei hij daarover. “We hadden aanvallend veel goede momenten, maar waren uiteindelijk niet scherp genoeg in onze keuzes en de passes. We maakten daar soms de verkeerde keuze. In de rust hebben we er over gesproken en in de tweede helft hebben we dat beter gedaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.