PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Noni Madueke mist clash met Ajax deze zondag’

Roger Schmidt de trainer van PSV denkt dat Noni Madueke zondag niet inzetbaar is als ze op bezoek gaan bij Ajax. De aanvaller raakte gisteren geblesseerd in het duel met AS Monaco. Tevens weet hij ook niet of Cody Gakpo op tijd fit zal zijn.

Madueke en Gakpo verlieten tegen Monaco allebei geblesseerd het veld. Eerstgenoemde had last van zijn hamstring, terwijl Gakpo een enkelkwetsuur opliep. “Het is nog maar twee dagen tot zondag”, doelt Schmidt op de topper tegen Ajax bij ESPN. “Noni heeft last van een spierblessure, dus ik verwacht niet dat hij weer kan spelen op zondag. Met Cody moeten we het afwachten, ik weet niet hoe slecht het is.”

PSV kreeg tegen Monaco in de laatste minuut de winnende treffer om de oren. “We zijn erg teleurgesteld”, stelt Schmidt. “We speelden zeker in de tweede helft een fantastische wedstrijd, vind ik. We hebben veel kwalitiet en geduld laten zien. We deden alles om te winnen.”

“Maar we moeten accepteren dat Monaco scoorde nadat ze één keer in onze zestien kwamen”, gaat hij verder. “Dat hoort bij het voetbal. Ik weet dat deze nederlaag nu pijn doet, maar we kunnen dit ook zien als een goede stap in onze ontwikkeling. We kunnen veel goede dingen meenemen uit deze wedstrijd. Op dit moment is de teleurstelling er wel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.