PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV moet spelers blijven verkopen om verlies goed te maken’

PSV zal de komende jaren spelers moeten verkopen om het operationele verlies goed te maken. Dat legt Jaap van Baar, financieel directeur van de Eindhovenaren, uit. De club investeerde veel in nieuwe spelers en moet dat ergens terug zien te verdienen.

Fans van PSV konden hun vragen over de financiële situatie van de club insturen en Van Baar gaf daar op de clubsite antwoord op. Een vraag over de noodzaak tot verkoop vond hij terecht. “We hebben veel geïnvesteerd in vergoedingssommen en dat doen we omdat we daar sportieve resultaten mee denken te behalen, maar ook omdat die investeringen in de meeste gevallen rendement opleveren.”

In de toekomst mag dus van de Brabantse club verwacht worden dat er winst gemaakt wordt op diverse spelers. “Het is de bedoeling dat we spelers voor meer geld verkopen dan we ze kochten. PSV is een club die altijd moet verkopen om de afschrijvingskosten en het operationele verlies goed te maken. Dat betekent dat we op het veld voldoende spelers moeten hebben die dat in kunnen vullen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.