PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV krijgt voor het einde van het jaar kapitaalinjectie van 30 miljoen’

PSV zal nog voor het einde van dit jaar een kapitaalinjectie krijgen van minsten 30 miljoen euro. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Op een later moment zal PSV bekend maken hoe dit bedrag besteed gaat worden en welk deel hiervan beschikbaar wordt voor nieuwe aankopen.

Afgelopen zomer meldde president-commissaris Robert van der Wallen nog dat PSV dacht aan een kapitaalinjectie van 50 miljoen euro. Dit was inclusief een hypothecaire lening van 20 miljoen euro waarbij het Philips Stadion als onderpand ingezet zou kunnen worden. Op dit moment vindt de club het echter niet nodig om een hypotheek te nemen. Dit standpunt zou in de toekomst nog wel kunnen veranderen.

Algemeen directeur Toon Gerbrands liet weten dat PSV niets ziet in het verkopen van aandelen van de club aan een eigenaar. Bovendien wordt er ook niet uitgegaan van een enorme verhoging van de capaciteit van het Philips Stadion. Wel zet de club vol in op de huidige plek in het midden van de stad en kijkt het samen met de gemeente Eindhoven in het kader van gebiedsontwikkeling ook naar toekomstige kansen om de functie in de Brainport-regio uit te breiden. Ook dit zou voor meer inkomsten moeten zorgen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.