PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV sluit coronajaar af met 23,2 miljoen verlies

PSV heeft een zwaar jaar achter de rug. De Eindhovenaren maakten namelijk een verlies van 23,2 miljoen euro. De Eindhovenaren kampte met een omzetverlies van 25 miljoen euro, al werden de tegenvallende inkomsten nog enigszins gedekt: de Eindhovenaren overwinterden weer eens in Europa en een groot aantal seizoenkaarthouders besloten om hun geld niet terug te vragen.

Tegelijkertijd bleven grote uitgaande transfers uit, terwijl PSV zijn begroting daar wel op had ingericht. Jeugdproducten Sam Lammers, Jorrit Hendrix en Jeroen Zoet vertrokken uit Eindhoven, maar PSV heeft alsnog een negatief transferresultaat van 21 miljoen euro moeten noteren. Donyell Malen, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Mohamed Ihattaren en Joël Piroe zijn inmiddels voor vele miljoenen naar het buitenland gegaan, maar hun transfers worden pas meegenomen in het boekjaar 2021/2022.

Het is voor het eerst in tien jaar dat PSV rode cijfers schrijft. De Eindhovenaren verwachten echter dat de weg omhoog dit seizoen alweer wordt gevonden. Door de nasleep van de COVID-perikelen zijn de operationele inkomsten nog altijd lager dan de uitgaven, maar dit wordt naar verwachting gecompenseerd door de hierboven genoemde uitgaande transfers.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.