PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-trainer Roger Schmidt opnieuw jaloers op Ajax

PSV wist gisteren in de slotfase een 0-1 achterstand tegen PEC Zwolle om te buigen in een 3-1 overwinning. Toch uit trainer Roger Schmidt zijn zorgen.

Hij waagde zich na de wedstrijd tegen PEC opnieuw aan een vergelijking met Ajax .De trainer van PSV merkte op dat zijn team het veel moeilijker heeft tegen de ‘mindere Goden’ van de Eredivisie dan de landskampioen uit Amsterdam. Volgens Schmidt is Ajax “veel efficiënter in het benutten van de momenten” dan PSV.

Schmidt heeft tijdens negentig minuten voetbal zijn handen vol aan zijn elftal. “We moeten accepteren dat we niet op de juiste momenten scoren. Het is zoals het is. Maar ook is gebleken dat we in onszelf blijven geloven. Dat is heel positief”, stelt Schmidt in
De Telegraaf.

Er moet snel vooruitgang komen, weet Schmidt. De manier waarop PSV de wedstrijd begon, met een snel tegendoelpunt, wil Schmidt niet meer zien. “In dit soort wedstrijden moeten we vanaf de eerste minuut alerter zijn”, stelde de Duitser.

Volgens Schmidt heeft PSV een belangrijk verbeterpunt: “We moeten leren om makkelijker te gaan winnen. Want op deze manier kan het niet altijd goed gaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.